Sebagai Sukarelawan

Sukarelawan adalah bahagian yang sangat penting dalam pasukan penjagaan rumah kami. Anda boleh menyokong kami dalam:

 1. Pentadbiran & Kerja Persatuan yang termasuk tugasan pejabat, pendaftaran pesakit & menguruskan panggilan telefon
 2. Kesedaran Komuniti, Hubungan & Pendidikan
  • Membantu dalam menganjurkan Rundingan Kesedaran Awam / Peristiwa & Program Latihan Penjagaan Paliatif
  • Mendirikan bilik Pameran & Maklumat
  • Penyediaan Bahan Maklumat & Pendidikan
  • Publisiti & Penubuhan Bengkel Penjagaan
 3. Mengambil bahagian dalam projek & aktiviti pengumpulan dana
 4. Program Sunshine

Sukarelawan dikehendaki menjalani Program Latihan Induksi Sukarelawan. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai penjagaan paliatif dan menjadi sukarelawan, sila hubungi kami di admin@ppcs.org.my

Anda mungkin mendapati bahawa ini adalah salah satu aktiviti paling bermanfaat yang pernah anda laksanakan.


Sebagai Jururawat Penjagaan Paliatif


Penjagaan paliatif adalah apabila tumpuan berubah dari kuratif kepada kualiti hidup. Oleh itu, kita semua sedar bahawa bilangan pesakit yang memerlukan perkhidmatan ini semakin meningkat. Dengan menyediakan perkhidmatan penjagaan rumah bermakna orang itu boleh menghabiskan saki-baki hayat mereka dalam keselesaan rumah mereka sendiri dengan dikelilingi oleh orang-orang yang mereka sayangi.
PPCS memberikan kita peluang untuk melakukan perjalanan dengan kumpulan pesakit dan keluarga mereka. Terdapat banyak dari kami di luar sana yang ingin menyumbang kepada masyarakat tetapi tidak tahu bagaimana. Jika anda mempunyai hati untuk menyertai pasukan kami bersama-sama, kami boleh menjadikan kehidupan pesakit-pesakit lebih mudah dan bermakna bagi mereka.
Ini bukan hanya tentang kejururawatan, ia adalah mengenai kehidupan, ia adalah kemahiran khusus dan bermakna yang boleh dipupuk. Ia bukan semua tentang memberi tetapi ia juga mengajar kita tentang kehidupan sebagai balasannya. Ia akan menyediakan kepuasan profesional yang besar, semakin banyak anda menanam, semakin banyak anda menuai. Jadi datanglah dan sertailah kami untuk mendapatkan pengalaman itu. Masyarakat memerlukan anda.